Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" :Εχει έργο, τον διώχνουν! 21/02/2005

Εχει έργο, τον διώχνουν!

Η διαπίστωση είναι γενική: Κατά την τελευταία τριετία η Εθνική Βιβλιοθήκη έγινε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος της. Αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς και η αναβάθμιση αυτή συνδέθηκε με το όνομα του διευθυντή της Γεωργίου Ζάχου.

Η θητεία του έληξε προχθές. Ο «Σύλλογος Φίλων της Εθνικής Βιβλιοθήκης» (με μέλη επιφανείς ανθρώπους του πνεύματος και της επιστήμης) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκδοτών έστειλαν στην υπουργό Παιδείας επιστολές, στις οποίες εκθειάζουν το έργο του κ. Ζάχου και ζητούν να παραμείνει στη θέση του, για να το συνεχίσει και να το ολοκληρώσει.

Ομως, οι ενδείξεις από το υπουργείο είναι διαφορετικές, αφού ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Καραμάνος τού ζήτησε εγγράφως να παραδώσει στην προϊσταμένη της γραμματείας. Προφανώς, δεν έχουν βρει ακόμη το γαλάζιο παιδί που θα τον αντικαταστήσει.

Να ελπίζουμε ότι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, κάνοντας πράξη την πρωθυπουργική παραίνεση για χρησιμοποίηση των άξιων, θα ακούσει τους γνωρίζοντες και δεν θα καταφύγει στον κομματικό διορισμό; Μακάρι...


Γ.ΚΑΡ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/02/2005

 

YouTube

Νέα από το uoi.gr

We have 9 guests online
Facebook Image
FindUsOnFlickr